MMSi propageerija jagas Facebookis küsitavaid soovitusi voodihaige ravimiseks

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMS.
MMS. Foto: Lugejapilt

Kloordioksiidi ehk MMSi propageerijana tuntuks saanud Merili Kukuškin soovitab jätkuvalt Facebookis koos MMSiga võetavat DMSOd (dimetüülsulfoksiidi), mille suukaudse manustamise kõrvaltoimed võivad olla näiteks oksendamine, peavalu või hingamisraskused.

Facebooki suletud MMSi ja DMSO grupis soovitas ta õnnetuse tagajärjel haiglasse sattunud inimesele DMSOd.

  Kuvatõmmis pärineb Facebooki kommuunist MMS tapab tervist
  Kuvatõmmis pärineb Facebooki kommuunist MMS tapab tervist Foto: Kuvatõmmis pärineb Facebooki grupist MMS tapab tervist

Kukushkin vastas Postimehe küsimusele, miks ta soovitab inimestele Facebooki grupis DMSOd, et ta ei viitsi enam meediale vastata. «Ma lihtsalt ei viitsi vastata,» lausus ta mitu korda.

Mis on DMSO?

MMSi müüakse või soovitatakse kasutada koos DMSO ehk dimetüülsulfoksiidiga, seisab ravimiameti kodulehel.

DMSO on ravimi toimeaine, mis on kasutusel paikse toimega valu leevendavates vahendites. USAs kasutatakse DMSO lahust kroonilise põiepõletiku raviks, põide manustatava lahusena. Ravimiameti sõnul ei ole teada, et see aine raviks muid haigusi.

Dimetüülsulfoksiid võib nahale manustades tekitada sügelust, punetust ja allergilisi reaktsioone. Sagedase kõrvaltoimena on mainitud küüslaugu lõhnale sarnast hingeõhku ja naha lõhna, seda sõltumata manustamise viisist. Suu kaudu võttes võib tekkida iiveldus, oksendamine, seedetrakti häired, peavalu, uimasus, nägemishäired ja hingamisraskused.

Amet rõhutas, et MMS ei ravi haigusi ning MMS toodete kasutamine ravi eesmärgil tuleb lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles