Austraalia väljastas esimese kanepifarmi litsentsi

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu impordib Austraalia valitsus raviotstarbelist marihuaanat rahvusvahelistelt tarnijatelt.
Praegu impordib Austraalia valitsus raviotstarbelist marihuaanat rahvusvahelistelt tarnijatelt. Foto: SCANPIX

Austraalias anti esmakordselt litsents meditsiinilisel eesmärgil marihuaanat kasvatavale farmile, mille kaudu saavad raskeid haigusi põdevad inimesed esmakordselt leevendust siseriiklikult toodetud marihuaanast.

Cann Group, mis sai veebruaris loa kanepiuuringuteks, sai kolmapäeval loa kanepit ka kasvatada pärast «põhjalikku kohapealset julgeolekuhinnangut,» ütles tervishoiuminister Greg Hunt.

«Lihtsustame ja kiirendame ligipääsu meditsiinilisel eesmärgil toodetud kanepitoodetele, hoides kinni rangetest turvameetmetest üksikisiku ja kogukonna julgeoleku kaitseks,» lisas ta. Lähiajal väljastatakse veel selliseid litsentse.

Kanepi kasvatamine lõõgastumiseesmärgil on jätkuvalt keelatud, kuid aasta eest muudeti üleriigilisi seadusi viisil, mis lubab selle kasvatamise raviotstarbel. Samm pälvis avalikkuses laialdase poolehoiu.

Praegu impordib valitsus raviotstarbelist marihuaanat rahvusvahelistelt tarnijatelt. Kolmapäeval tehtud teatega avatakse ka siseriiklik tootmine.

Uuringud näitavad, et meditsiiniline marihuaana suudab mõnevõrra kaasa aidata kroonilise valu ravile. Samas muretsetakse kanepist tulenevate kõrvalmõjude pärast ning jätkuvalt vaieldakse selle üle, kas marihuaana töötab või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles