Hooldekodus praktikal britid: suhtlus käib käeviibetega

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa hooldekodus on praktikal britid.
Saaremaa hooldekodus on praktikal britid. Foto: SCANPIX

Alates esmaspäevast on hooldekodus Saaremaa Valss kuni järgmise nädala lõpuni praktikal kaks inglise neiut.

Sophie ja Ayesha õpivad Kesk-Inglismaal Leedsi kolledžis (Leeds City College) hooldustöötajateks, kirjutas Meie Maa. Kooli kaudu on võimalik osaleda erinevates Euroopa projektides. Üheks koostööpartneriks on sealsele kolledžile Kuressaare ametikool, mille kaudu nad ka Saaremaale sattusid.

«Ega me enne siia tulekut Eestist midagi ei teadnud,» tunnistas Sophie. Ayesha lisas, et midagi oli ta kuulnud ja teadis, kus riik asub, aga mitte rohkem.

«Põhiline suhtlus käib käeviibete abil, vahel kutsume mõne töötaja appi tõlkima ka,» selgitas Sophie, lisades rõõmsalt, et ega see neid ei häiri, nad saavad hakkama ja üldse on siinsed inimesed väga mõistvad, abivalmid ning toredad.

Kuigi enne esimese tööpäeva algust hoiatati, et hooldekodu kliendid inglise keelt ei räägi, said noored üllatuse osaliseks. Nende tuju tegi väga heaks see, kui mitmed inimesed ütlesid inglise keeles «tänan», «tere» või «head aega».

Loe pikemalt Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles