Rehemaa: arstidele on välismaised konverentsid vajalikud

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Arstide Liidu peasekretär Katrin Rehemaa.
Eesti Arstide Liidu peasekretär Katrin Rehemaa. Foto: Peeter Langovits

Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa ei näe arstide ravimifirmade toetusel välimaal koolitustel ja konverentsidel käimises probleemi. Pigem on selline enesetäiendus tema hinnangul tohtritele vajalik.

«Kahjuks meie meedias ilmub alatihti sellise tooniga kirjutisi, kus püütakse arste näidata väga halvas valguses. Eks see ole üks ajakirjanduse põhimõtteid, et skandaali on vaja, aga paraku või siis õigemini õnneks igal pool seda skandaali ei ole,» kommenteeris Rehemaa Vikerraadiole antud intervjuus hiljuti tõstatunud teemat ravimifirmade präänikutest arstidele.

Rehemaa kinnitas raadioeetris, et arstid ei lähtu oma töös ravimifirmadele meelehea tegemisest, vaid iga arst paneb esikohale ikka patsiendi huvid. «Võib-olla on mõnel inimesel seda raske uskuda, aga see on nii.»

Ta lisas veel, et ravimifirmasid on palju ning nad toetavad erinevate erialaliitude korraldatud üritusi. Seda, et arstid käivad firmade raha eest välismaal tooteesitlustel või reklaamüritustel, nimetas Rehemaa eksiarvamuseks.

«Valdav enamus neist sõitudest on siiski suured erialaliitude korraldatud erialakonverentsid, mis tõepoolest toimuvad maailma eri paigus. Eesti arstid käivad valdavalt Euroopas toimuvatel üritustel ja seal on koos oma eriala tipp-spetsialistid ja seal saadakse kõige värskemat ja uuemat meditsiinialast teavet. Seda on väga raske siin kodumaal kätte saada,» selgitas Rehemaa.

Samuti hindas ta kõrgelt vahetute kontaktide sõlmimist teiste riikide kolleegidega, mida ei saa teha ei interneti ega ajakirjanduse vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles