Vähiravifondi poole pöördus rekordarv abivajajaid

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähiravifond tühjendas septembris Tallinna Lennujaama terminalis mõnda aega omapäi heategusid kogunud annetuskasti ning sealt leiti rahatähti isegi Lõuna- Koreast, Makedooniast, Filipiinidelt, Ugandast ja Lõuna-Aafrika Vabariigist.
Vähiravifond tühjendas septembris Tallinna Lennujaama terminalis mõnda aega omapäi heategusid kogunud annetuskasti ning sealt leiti rahatähti isegi Lõuna- Koreast, Makedooniast, Filipiinidelt, Ugandast ja Lõuna-Aafrika Vabariigist. Foto: Liis Treimann

Vähiravifondi tabas selle aasta alguses abitaotluste tulv ja fond palub annetajatelt abi, et saaks kõiki aidata.

2017. aasta alguses on vähiravifondi «Kingitud elu» tabanud taas rekordiline abitaotluste tulv - ainuüksi esimese kahe kuu ning kümne päevaga on fond panustanud 20 uue abivajaja ravisse kokku üle 180 000 euro, teatas fond BNS-ile. Sarnane arv taotlusi laekus fondile mullu poole aasta jooksul. 

Kuna raha hulk fondis on piiratud kutsub «Kingitud elu» kõiki eestimaalasi üles vähihaigeid jõukohase püsiannetusega toetama, et kinkida absoluutselt kõikidele Eesti vähihaigetele šanss proovida parimat ravi, hindamatu lootus ja viimane õlekõrs ning võimalus elada täisväärtuslikku elu või paremal juhul koguni terveneda. 

«Kutsume kõiki Eesti inimesi üles võitlusse omade elude nimel. Kui iga eestimaalane panustaks vähiravifondi kasvõi ühe euro aastas, ajaks meie toetuste eelarve üle ääre ning saaksime garanteerida viimase õlekõrre kõikidele abivajajatele,» ütles vähiravifondi tegevjuht Katrin Kuusemäe. «Praegu on fondi rahaline seis taas kriitiliseks muutumas.»

Tänavu fondist abi saanud 20 inimese hulgas on neid, kes võitlevad melanoomi, lümfoomi, soolevähi, kilpnäärmevähi, leukeemia või teiste raske haiguse vormidega. Noorimad tänavu fondi tuge vajanud inimesed on 4-, 37- ja 39-aastane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles