Miks ei tasuks tarbida korraga energiajooki ja alkoholi?

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholi tarbimine võib tervist kahjustada.
Alkoholi tarbimine võib tervist kahjustada. Foto: Panther Media/Scanpix/Dusan Zidar

Kõrge kofeiinisisaldusega energiajoogid varjutavad alkoholi mõju ning nii suureneb oht sattuda õnnetustesse, mis lõppevad vigastusega.

Ajakirjas Journal of Studies on Alcohol & Drugs ilmunud ülevaateartiklist selgus, et lihtsalt alkoholi joonud inimeste vigastuse saamise tõenäosus oli oluliselt madalam võrreldes nende inimeste riskiga, kes olid energiajooki tarvitanud koos alkoholiga, kirjutab ERR Novaator.

Uuringu juhtivautor Audra Roemer selgitas, et kofeiini stimuleeriv mõju varjutab alkoholi mõju. «Kui te joote alkoholi, siis te tavaliselt mingil hetkel väsite ja lähete koju. Energiajook varjutab seda ja nii alahindavad inimesed seda kui purjus nad tegelikult on,» seletas Roemer.

Energiajoogi tõttu tarbivad inimesed nõnda rohkem alkoholi, käituvad riskeerivalt ning ületavad ohtlikku alkoholitarbimise piiri.

Loe pikemalt ERR Novaatorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles