Naise kehast eemaldati hiiglaslik tsüst

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsüst segas naise elu ja oli ohuks ta tervisele.
Tsüst segas naise elu ja oli ohuks ta tervisele. Foto: Erik Hanson/Caters News/Scanpix

Operatsioon päästis 24-aastase Mehhiko naise elu, kuna ligi 33 kilogrammi kaaluv munasarjatsüst piiras naise liikumist, segas hingamist ja söömist ning tekitas südamepuudulikkuse ohu.

Nüüd suudab naine elada tavapärast elu, kirjutab Telegraph. Tsüsti eemaldas Mehhiko üldhaiglas dr Erik Hanson Viana. Kui tsüsti poleks eemaldatud, oleks naine muutunud üha vähem liikuvaks ja teda oleks tabanud alatoitumus.

Kaks päeva pärast lõikust sai naine ise haiglast välja kõndida. Varasemalt oli ta harjunud liikuma koos umbes 33 kilogrammise tsüstiga, mistõttu meenutas see rohkem Kuul kõndimist.

Erik Hanson/Caters News/Scanpix
Erik Hanson/Caters News/Scanpix Foto: ERIK HANSON VIANA / CATERS NEWS/Caters News Agency

Doktor lisas, et kui naine kuus kuud pärast operatsiooni end arstidele näitama tuli oli ta täielikult paranenud. Ka suutis ta seista täiesti sirgelt ning liiikuda ilma abivahenditega.

Arsti sõnul oli see kõige suurem tsüst, mida ta on opereerinud. Tema hinnangul on sellise suurusega tsüsti opereerimine väga harukordne. Seniste uurimistööde põhjal ongi see kõige suurem munasarja tsüst, mis on inimeselt ühes tükkis eemaldatud. Selle läbimõõt oli umbes pool meetrit ja ümbermõõt 157 sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles