Isevalmistatud mängulima tekitas lapsele tõsiseid põletusi

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängulimaga mängitakse sarnaselt plastiliinile ja voolimissavile.
Mängulimaga mängitakse sarnaselt plastiliinile ja voolimissavile. Foto: PantherMedia / Scanpix / Tono Balaguer

Massachusettsi perekond hoiatab teisi peresid isevalmistatud mängulima eest, sest see tekitas vanemate sõnul lapse kätele teise ja kolmanda astme põletusi.

Arstide hinnangul sai 11-aastane Kathleen Quinn põletuse, sest puutus pikka aega kokku isevalmistatud mängulima ühe koostisosaga, kirjutab wcvb.com. Tüdruk valmistas mängulima peaaegu iga päev. Põletus tekkis tal sõbral külas olles.

«Oli kuum ja kihelev tunne,» rääkis Quinn. Tema ema Siobhan rääkis, et kui nad hommikul tütrele sõbra juurde järele läksid, siis laps nuttis ja tema käed olid ville täis. «Tundsin end kohutavalt, mul oli tunne, et ma olen kõige halvem ema,» lisas ta.

Ema ise oli soovitanud tütrel seda mängulima valmistada, sest see tundus talle hea võimalus eelteismelist tütart sotsiaalmeediast eemale meelitada. «Ma arvasin, et see on suurepärane. Ostsin talle kõik vajaminevad koostisosad ja kui need otsa said, siis soetasin neid juurde. Ta oli justkui väike teadlane,» rääkis Siobhan.

Arstide hinnangul põhjustas põletuse tõenäoliselt mängulima üks peamisi koostisosi Borax. Tüdruk viidi kiiresti haiglasse, kus öeldi, et ta kätel on teise ja kolmanda astme põletus.

«Alati tuleb lugeda pakenditelt infot ja teada, mida omavahel segad, sest mõni asi võib kodus olla ohtlik,» ütles dr Megan Hannon.

Quinn on puudunud põletuste tõttu koolist nädal aega, kuid õnneks taastub ta käenahk tõenäoliselt täielikult. Tüdruk aga hoiatab teisi, et  seda mängulima ei tasu ise teha ega sellega mängida.

Siobhan rääkis, et teiste laste emad on öelnud, et nende laps on seda mängulima miljon korda teinud ja midagi pole juhtunud. «Me tegime ka seda miljon korda ja neil kordadel ei juhtunudki midagi,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles