Vastsündinud said tänu heategijatele kaks vajalikku aparaati

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampaania toetajad uute hapnikusisaldust mõõtvate seadmetega.
Kampaania toetajad uute hapnikusisaldust mõõtvate seadmetega. Foto: Maksim Toome

Neljapäeval, 30. märtsil anti Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) sünnitusmajale üle kampaania «Aita mõõta elu» abil ostetud aparaadid, mis aitavad mõõta hapnikusisaldust vastsündinute kehas.

Möödunud aasta lõpus toimunud heategevuskampaania «Aita mõõta elu» kogus annetusi NIRS-aparaadi ehk vastsündinute kehas ja ajus valutult hapnikusisaldust mõõtva seadme soetamiseks ITK sünnitusmajale, teatas ITK. Kuna häid inimesi, kes otsustasid abivajajaid aidata, oli väga palju, õnnestus kokku koguda veidi üle 33 000 euro ja soetada kaks sünnitusmajas seni puudunud hapnikumonitori.

Ida-Tallinna keskhaigla neonatoloogia ehk vastsündinute osakonna juhataja dr Pille Andressoni sõnul on tegu äärmiselt olulise aparaadiga. «Hapnikusisalduse mõõtmine organites on oluline näitaja beebi verevarustuse hindamiseks. Kuivõrd hapnik on kõigi jaoks eluks vajalik, mõõdamegi selle seadmega kaudselt ju elu,» selgitas Andresson.

NIRS-meetodi kasutamine on vastsündinute intensiivravis lahutamatuks osaks. Koos teiste monitooringumeetoditega loob see kõik võimalused haiguste täpseks diagnoosimiseks ja võimalikult efektiivseks raviks. «Antud juhul on oluline just see, et andurid kinnitatakse vastsündinu kehale valutult, vältides sellega lapsele häirivaid ja valulikke protseduure,» lisas Andresson.

Oma panuse andsid rohked telefoniannetajad, Colonna Kinnisvara, ettevõtte aastalõpugala külalised ning suurtoetajad Inbank ja Hansapost. «Koostöö sünnitusmajadega muudab elu paremaks nii uutel ilmakodanikel kui ka Eestis tervikuna,» rääkis kampaania eestvedaja, Colonna Kinnisvara juhatuse liige Roberto de Silvestri. Colonna Kinnisvarale oli seekordne vastsündinute toetusprojekt järjekorras juba neljas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles