PERH ja Tallinna lastehaigla tahavad luua ühise kliiniku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uues keskuses saaksid paljud erinevad arstid käsikäes töötada.
Uues keskuses saaksid paljud erinevad arstid käsikäes töötada. Foto: Lev Dolgachov / Panther Media / Scanix

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) juhatuse esimees Agris Peedu ja Tallinna lastehaigla juhatuse esimees Katrin Luts edastasid tervise- ja tööministrile ühistaotluse Põhja-Eesti naiste ja vastsündinute kliiniku projekteerimise ja ehitamise finantseerimiseks.

Haiglajuhid leidsid, et arvestades rahvastiku ja sündide prognoose, rahvusvahelist kogemust, haiglavõrgu arengukava põhimõtteid ja uue Tallinna haigla visiooni, on põhjendatud Tallinnas ühe Põhja-Eesti sünnitusabi ja günekoloogia ning neonatoloogia pädevuskeskuse loomine, kirjutab Med24. Nende hinnangul on kõige paremad eeldused ja tingimused pädevuskeskuse välja arendamiseks Mustamäe meditsiinilinnakus.

Uue keskuse abil loodavad mõlema haigla juhtkonnad parandada spetsialistide koostööd ja hoida raha kokku kallite aparaatide pealt, mis muidu tuleks mõlemal haiglal eraldi osta. Uues keskuses saaksid koos töötada näiteks naistearst, lastearst-neonatoloog, intensiivarst-anestesioloog, lastekirurg ja laste südamearst. 

Haiglad hindasid Põhja-Eesti naiste ja vastsündinute kliiniku projekteerimise ja ehitamise eeldatavaks maksumuseks 26,8 miljonit eurot (käibemaksuta). Rahastus oleks vajalik 2018.–2020. aastal, vastavalt 2,6 miljonit eurot, 12,1 miljonit eurot ja 12,1 miljonit eurot aastas.

Projekteerimine oleks planeeritud 2018. ning ehitustegevus 2019. ja 2020. aastale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles