Unimed Grupp müüb unekeskuse, eriarstiabi ja päevakirurgia

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Unimed Pärnu hambapolikliinik välisvaade.
Unimed Pärnu hambapolikliinik välisvaade. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eraravikeskus Unimed Grupp OÜ, mis pakub teenuseid kaubamärgi all Unimed ühendatud kliinikud, müüb unekeskuse, eriarstiabi ja päevakirurgia üksused ettevõtte osanikule Vallo Veeringule.

Unimedi enamusosalust omav investeerimisfirma BaltCap ja vähemusosanikud sõlmisid kokkuleppe, millega osa ettevõttest müüakse Veeringule, teatas Unimed. Tehingu osana lahkub Veering grupi omanikeringist ja nõukogust ning jätkab unemeditsiini- ja päevakirurgiteenuste pakkumist eralduvas uues ettevõttes. Unekeskuse kaubamärgiks saab hea une keskus ning eriarstiabi- ja päevakirurgiakeskuse nimeks pea- ja kaelakirurgiakeskus.

Unimed ühendatud kliinikud koondas seni ühe katuse alla hambakliiniku, ortodontiakeskuse, unekeskuse, eriarstide vastuvõtud ja päevakirurgia. Ettevõte jätkab hambaravi- ja ortodontiateenuste pakkumist.

Unimed ühendatud kliinikute juhatuse esimehe Erki Mölderi sõnul on Unimed kasvanud viieteistkümne aastaga juhtivaks raviasutuseks, mis tegutseb viies ravivaldkonnas ja mida eristab interdistsiplinaarne ravi, teadmistepõhine kliiniline arendustöö ning eri erialade arstide ja kliinikute vaheline tihe koostöö.  

«Oleme Eestis ortodontia valdkonna tunnustatud liidrid ja eestvedajad ning meie hambaarstipraksis on patsientide poolt samuti kõrgelt hinnatud,» rääkis Mölder. Tema sõnul soovib ettevõte keskenduda neile kahele põhivaldkonnale, et pakkuda inimestele parimat arstiabi.

«Hea une keskus on hetkel ainuke unemeditsiini alast täisteenust pakkuv unekliinik Balti riikides ja Põhjamaades,» rääkis Veering. Keskuses koostab eriarstide meeskond patsiendile raviplaani, mille elluviimisel nad ka vahetult osalevad. Unemeditsiini alast koostööd tehakse Bordeaux ja Stanfordi ülikooli teadlastega.

Tehingu hinda osapooled ei avalikusta. Ettevõtte teatel ei too see muudatusi patsientide teenindamises või raviteenuse pakkumise asukohtades. Eraldumise juriidiline ja korralduslik pool plaanitakse lõpuni viia kevadsuvise perioodi jooksul. 

Unimed ühendatud kliinikud on üks Eesti juhtivaid erameditsiinikeskusi. Ettevõttele kuuluvad ortodontiakeskus, hambakliinik ja hambalabor. Unimed Ühendatud Kliinikud pakuvad raviteenuseid Tallinnas, Tartus ja Pärnus ning veel kaheksas väiksemas kohas üle Eesti. Unimedi omanikud on investeerimisfirma BaltCap ja ettevõtte juhtkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles