Pooled regionaalhaigla EMO arstid on läbipõlemise piiril

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN 10.03.2016
PERHi EMO. Pildil tabloo patsientide järjekorraga numbritega. Patsiendid ootamas
FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
TALLINN 10.03.2016 PERHi EMO. Pildil tabloo patsientide järjekorraga numbritega. Patsiendid ootamas FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest / Postimees

Erakorralise meditsiini osakondades töötavad inimesed on tihti läbipõlemise piiril ja Põhja-Eesti Regionaalhaiglas (PERH) tehtud uuringust selgus, et selliseid arste on kogunisti 50 protsenti, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Uuringu läbi viinud PERHi kliiniline psühholoog Marko Neeme selgitab, et kuigi number tundub suur, on näiteks USAs vastav näitaja 65 protsenti. Vastata sai anonüümselt ja välja tuli mitmeid läbipõlemise sümptomeid.

«Laias laastus need jagunevad kolmeks: emotsionaalne kurnatus, empaatia vähenemine, mis tähendab, et meditsiinitöötaja ei näe enda patsienti kui inimest, vaid kui objekti, numbrit või diagnoosi, ja kolmas on subjektiivselt tunnetatud personaalse suutlikkuse vähenemine,» selgitas Neeme «Aktuaalsele kaamerale».

Regionaalhaigla analüüsib läbipõlemise küsimustiku vastuseid, et selgitada, milliste töökorralduslike meetmetega saaks oma inimesi aidata. Kõige parem ravim on Neeme sõnul siiski tasakaal töö- ja pereelu ning vaba aja vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles