Kümme nippi, mille abil saad kõhu saledaks

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piisav liikumine ja tasakaalustatud toitumine aitavad vööümbermõõtu kontrolli all hoida.
Piisav liikumine ja tasakaalustatud toitumine aitavad vööümbermõõtu kontrolli all hoida. Foto: Mitar Gavric / Phanter Media / Scanpix

Kuigi esmapilgul võib tunduda, et kõik need trimmis kõhuga inimesed, keda tänaval vastu tulemas näed, teevad kõvasti trenni, võivad elustiil ja toitumine hea vormi saavutamisel hoopis olulisemat rolli mängida.

Järgmised kümme nippi võivad aidata saavutada senisest palju parema vööümbermõõdu, kirjutab Expressen.

1. Võimalikult vähe stressi

Stress tekitab väga sageli ülekaalu. Püüa eristada olulist vähem tähtsast. Kui vähegi võimalik, jäta stressi tekitavad asjad ära. Võta stressi maandamisel appi ka trenn: tegele üks kuni kaks korda nädalas jooga või mõne muu lõõgastava spordiga.

2. Liiguta end iga päev

Siruta ja venita end, liiguta käsivarsi ja tee iga päev õues kas üks tunnine jalutuskäik või kaks kuni kolm lühemat tiiru.

3. Söö põletikuvastaseid toite

Kõhurasva koguneb palju aineid, mis võivad põhjustada põletikku. Seetõttu on hea süüa põletikuvastase mõjuga toite, näiteks ingverit, kurkumit, rasvast kala ja küüslauku.

4. Puu- ja köögiviljad

Põletikega koos tekib ka palju vabasid radikaale, mis kahjustavad keharakke. Köögi- ja puuviljad ning marjad muudavad vabad radikaalid ohutuks. Päevas peaks sööma vähemalt viis peotäit ehk pool kilo puu- ja köögivilju.

5. Joo teed

Tee sisaldab kaitsvaid antioksüdante. Eriti palju on neid rohelises tees. Peale selle aitab tee rasvapõletusele kaasa. Joo tassike suhkru ja piimata teed, selle asemel, et süüa midagi ebavajalikku.

6. Lõpeta võileibade söömine

Kui tahad peenemat pihta, siis pea võileibadega piiri. Söö hommikuks hoopis kaerahelbeputru ja muna ning vahepalaks puuvilju, marju ja natuke kodujuustu.

7. Söö natuke pähkleid

Pähklites on palju kasulikke rasvu, mis teevad nendest tervisliku näksi, kuid neis on ka palju kaloreid. Seetõttu võiks pähkleid süüa ühe peotäie päevas.

8. Mõtle kehahoiakule

Venita end ja tõmba kõht sisse. Tõsta õlad üles ja lase nad uuesti alla nii, et rüht on korras. Kõhtu sees hoides teed kogu aeg kõhulihastega tööd.

9. Tee teleka ees trenni

Telerit vaadates ära istu mitte diivanil, vaid tee trenni. Selleks sobivad ideaalselt näiteks kõhulihasteharjutused ja plank.

10. Söö aeglaselt

Aeglaselt toidu söömine vähendab stressi ja annab võimaluse toidu maitset tunda. Peale selle vähendad riski kõht kiiresti liiga täis pugida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles