Erialaseltsid muretsevad üldhaiglate sünnitusabi pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sünnitamine on naise jaoks erakordne kogemus.
Sünnitamine on naise jaoks erakordne kogemus. Foto: Panther Media / Scanpix / Wavebreakmedia ltd

Naistearstide selts, perinatoloogia selts ja lastearstide selts peavad lubamatuks sünnitusabi korraldust mõnes üldhaiglas, mis võib ohustada vastsündinu elu ja tervist.

«Kui Harjumaal, Tartumaal, Pärnumaal ja Ida-Virumaal on sünnitusosakonnas tagatud lastearsti ööpäevaringne haiglavalve, siis osas üldhaiglates puudub isegi lastearsti kodune valveteenus,» teatasid seltside esindajad, kirjutab Med24.

Nende teates seisis, et enim on kajastust leidnud lastearsti valveteenuse puudumine Rakvere haiglas. «Vastsündinute abistamine ja ravi on jäetud teiste erialade pädevusega arstide kohustuseks. Sellise asjakorraldusega ei saa me nõustuda – tänapäevastele standarditele vastavalt tuleb lastearsti ööpäevaringse teenuse puudumisel sünnitusabi osutamine haiglas lõpetada.»

Erialaseltsid peavad seda sünnitusabi korraldust vastsündinu tervist ohustavaks ning on avatud aruteluks leidmaks konstruktiivset lahendust riiklikul tasemel.

Loe pikemalt Med24st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles