Lapsed koguvad Teatejooksuga toetust oma liikumispuudega eakaaslastele

Külli Haav
, terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mats koos tugiisiku Siiriga oma kodus Sindis.
Mats koos tugiisiku Siiriga oma kodus Sindis. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lapsed juhivad oma jooksuga tähelepanu annetamisvõimalustele. Tänavuse jooksu fookuses on 8-aastase Aleksei ja 17-aastase Matsi ravi toetamine.

Eelmisel aastal osales jooksul rekordilised 9500 last ning sel aastal ootab Teatejooksu üks eestvedajatest Erik Pallase veelgi enamat: «Kutsume osalema kõiki noori, kellele meeldib liikuda ja kes soovivad anda oma panuse heategevusse. Kuna praegu on mitmetel koolidel vaheaeg, oleme pikendanud tähtaega, et kõik soovijad saaksid võistkonnad kokku – jooksule saab registreeruda uue nädala teisipäevani.»

Lapsed, kelle heaks jooks raha kogub on mõlemad liikumispuudega. Mats on varem ka ise teiste laste aitamiseks Teatejooksul osalenud, kuid kolm aastat tagasi kaotas ta südame seiskumise tõttu nii liikumis-, nägemis- kui kõnevõime. Aleksei kaotas liikumisvõime sügisel põetud raske haiguse tagajärjel. Mõlemad vajavad paranemiseks taastusravi Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsiooni Keskuses (HNRK). Kolmandik kogutud summast läheb teiste liikumisvõimetute laste ravi toetuseks HNRKs.

Liikumisvõime kaotanud laste ravi Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses saab toetada, helistades aastaringselt avatud heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot).

Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus toimub tänavu koguni 25 paigas üle Eesti, osa oodatakse võtma rekordilist arvu 5. - 9. klasside lapsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles