Kui ohtlik on antibiootikume võttes alkoholi juua? (1)

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palju alkoholi ei tasu kindlasti koos antibiootikumidega tarbida.
Palju alkoholi ei tasu kindlasti koos antibiootikumidega tarbida. Foto: Panther Media / Scanpix / Ivan Mateev

On mõned antibiootikumid, millega koos ei tasu alkoholi tarvitada.

Alkoholi ei tohiks juua, kui võtad metronidasooli, tinidasooli või trimetoprim-sulfametoksasooli sisaldavat antibiootikumi, kirjutab Health. Kui seda siiski teed, riskid peavalu, punetuse, südametöö kiirenemise, iivelduse ja oksendamisega. Samuti tasub teada, et ka mõned nn külmetusrohud sisaldavad alkoholi. Seega tasub lugeda ravimite pakenditelt toimeaineid.

Teiste toimeainetega antibiootikumide puhul ei tohiks väike kogus alkoholi mõjutada nende efektiivsust. Kuigi mõnikord arvatakse, et nendega koos alkoholi tarbimine tõstab kõrvalmõjude, näiteks seedehäirete, peapöörituse ja uimasuse, tõenäosust.

Samas on ka sel põhjus, miks enamik arste soovitab antibiootikume võttes alkoholist hoiduda. Kui ühest klaasist veinist saab mitu klaasi, võib liigne alkohol mõjutada immuunsüsteemi ning muuta inimese väsinuks ja jätta ta veepuudusesse. Seega, kui oled nii haige, et pead võtma antibiootikume, siis ei tee sa oma seisundit alkoholiga paremaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles