Laupäeval saab intiimsemate muredega Pelgulinna naistenõuandlasse pöörduda

Külli Haav
, terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelgulinna sünnitusmaja.
Pelgulinna sünnitusmaja. Foto: Erik Prozes / Postimees

Sel laupäeval, 13. mail kell 10-14ni saab Pelgulinna naistenõuandlas erandkorras naistearsti ja ämmaemanda vastuvõtule.

«Seoses saabuvate suvepuhkustega on oht, et paljud tervist puudutavad küsimused ja mured jäävad ootama sügist. Soovime, et võimalikult paljud naised saaksid suvepuhkusele minna muretult, teades, et nende tervisega on kõik hästi. Sel laupäeval toimuvate täiendavate vastuvõttudega olemegi mõelnud ennekõike neile, kes on soovinud pikka aega naistearsti juurde pääseda, kuid kel pole seni õnnestunud vastuvõtuaega saada,» ütles dr Sokk pressiteate vahendusel.

Enne suve tervis korda

Laupäeval toimuvatele vastuvõttudele oodatakse naisi, kes pole ammu tervisekontrollis käinud või kes soovivad abi oma tervisemurede lahendamisel. Samuti on oodatud naised, kes soovivad tulla arvele rasedusega. Pelgulinna naistenõuandla juhataja dr Reet Sokk märkis, et laupäevased täiendavad vastuvõtuajad avatakse sooviga, et rohkem naisi pääseks enne suurt suvepuhkuste aega naistearsti juurde tervist kontrollima.

Eelnevalt on vaja registreerida

Vastuvõtule tulemiseks on vajalik eelnev registreerimine Lääne-Tallinna Keskhaigla digiregistratuuris või telefonil 626 1314.

Kõikidele ravikindlustatud patsientidele kehtib visiiditasu 5 eurot. Ravikindlustamata patsientidele on vastuvõtt tasuline.

Patsiente võtavad laupäeval vastu dr Jana Klementsov, dr Külli Idla, dr Galina Mihhailikova, dr Helen Vahar, dr Sandra Tammekivi, dr Marie Abel ja dr Mare Pajumets.

Lisaks ämmaemanda vastuvõtt

Lisaks tavapärasele tervisekontrollile naistearsti juures on võimalik end registreerida ka ämmaemanda vastuvõtule, kus saab lasta end kontrollida sugulisel teel levivate infektsioonide suhtes ning tasulise teenusena lasta end HPV vastu vaktsineerida. Samuti ootab naistenõuandla ämmaemanda vastuvõtule registreerima neid patsiente, kel on saatekiri emakakaelavähi sõeluuringule.

Avatud on ka protseduuride tuba, kus saab anda vereproove, samuti noorte nõustamiskeskus, kuhu oodatakse nõustamiseks või tervisekontrolliks pöörduma kuni 24-aastaseid noori.

Pelgulinna naistenõuandla ja noorte nõustamiskeskus asuvad aadressil Sõle 23.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles