Õietolmu allergiast on võimalik vabaneda

Külli Haav
, terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Hunt, Synlabi laborispetsialist, Veerenni tervisekeskus.
Kaidi Hunt, Synlabi laborispetsialist, Veerenni tervisekeskus. Foto: GEORG KÕRRE/PM/Scanpix Baltics

Kevadel algav taimede õitsemine tekitab paljudele inimestele ebameeldivaid allergiasümptomeid, mis võivad halvemal juhul kesta sügiseni välja. Vereanalüüsi abil saab välja selgitada, mis täpselt hädasid põhjustab.

«Kõige enam esineb Eesti inimestel ülitundlikkust kase, timuti ja puju õietolmu suhtes. Lisaks tekitavad õietolmud taimse toiduga ristallergiaid,» rääkis Synlabi laborispetsialist Kaidi Hunt.

Allergiat ei tohiks mingil juhul jätta tähelepanuta. Allergoloog-immunoloog Mare Suigom rõhutas seejuures, et allergiatabletid leevendavad sümptomeid, kuid ei ravi allergiast põhjustatud hingamisteede limaskesta põletikku. «Ravimata ülemiste hingamisteede allergia võib soodustada astma teket. Parima võimaliku ravi saamiseks on vaja pöörduda arsti poole, kes määrab sümptomite põhjal kas ninaravi või hoopis astma ravi,» ütles tohter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles