Ohtlik väljakutse viis koolilapse luumurruga haiglasse

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps ei olnud kukkumiseks valmis ja kardab nüüd uuesti kooli minna.
Laps ei olnud kukkumiseks valmis ja kardab nüüd uuesti kooli minna. Foto: Panther Media / Scanpix / Esben Hansen

Suurbritannia kooliõpilaste seas levib uus ja ohtlik väljakutse, mis võib lõppeda nii tõsiste vigastustega, et tuleb pöörduda haiglasse.

Väljakutses «Pühi nad jalgadelt» («Sweep them off their feet») kasutavad õpilased oma koolivormi lipse, et kaasõpilastel jalad alt tõmmata. Lips seotakse teise ohvri pahkluu ümber ja seejärel tõmmatakse nii, et teine õpilane kukub. Need kukkumised on viinud katkiste luudeni. Näiteks juhtus näiteks 13-aastase Ellannehiga.

Tüdruku ema Rebecca Smith rääkis, et sai lõuna ajal koolis telefonikõne, kus öeldi, et tütar on ennast vigastanud. «Ma ei läinud alguses sinna, sest nad ei öelnud, et ta oli murdnud oma käeluu,» lausus ta. Rebecca vend Danny, kes oli selle kõne ajal koos emaga, lubas ise kooli kohale minna. Kui vend kohale jõudis, sai ta kohe aru, et õde tuleb viia kohe haiglasse ning helistas emale.

Tüdruk viidi kiiresti haiglasse ja talle tehti järgmisel päeval operatsioon ning sellest saati on ta nüüd kodus puhanud. Ellanneh kardab minna tagasi oma kooli, Oasis Academy Coulsdonisse. Tüdruku sõnul ei pannud ta alguses koolis seda väljakutset tähele, kuid nüüd on esinenud ka teisi sarnaseid olukordi nagu temal.

Kooli sõnul ei saa sellist olukorda tolereerida. Oasis Academy Coulsdoni sõnul on nende kooli suurim prioriteet noorte ohutus ja heaolu. «Kui on olukord, kus meie õpilase heaolu võib olla ohus, siis me reageerime alati kohe, et muuta olukord ohutuks,» kinnitas kool.

Kooli esindaja sõnul juhtus see intsident, kus üks õpilane vigastas teist, eelmisel nädalal lõunapausi ajal. Kooli direktor Andy Booth on karistanud õpilast, kes põhjustas teisele õpilasele vigastusi. Vastutuse võtnud õpilane vabandas oma kaasõpilase ees ning kool on teinud enda sõnul õpilastele selgeks, et sellist riskikäitumist ei tolereerita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles