Üht puugivaktsiini pole saada, kas tasuks muretseda?

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine aitab ära hoida entsefaliiti haigestumist.
Vaktsineerimine aitab ära hoida entsefaliiti haigestumist. Foto: PantherMedia / Scanpix / Esben Hansen

Eestis müüakse tavaliselt nii täiskasvanutele kui ka lastele kahte puugivaktsiini, Ticovaci ja Encepuri, kuid praegu on viimane neist tarneraskustes. Muretsemiseks ravimiameti hinnangul siiski põhjust pole, sest soovijatele peaks jätkuma teist vaktsiini.

Ravimiameti ravimiohutuse osakonna juhataja Ott Laiuse sõnul teatas müügiloa hoidja sellest neile veebruari teises pooles, kui teatud hulk ravimit oli veel Eestis olemas.

Laus nentis, et müügiloa hoidja selgituse kohaselt on tarneraskus tingitud ajutisest tootmismahu langusest, mistõttu ületab nõudlus tootmissuutlikkust. Uuesti loodab müügiloa hoidja ravimiga turule tulla juunis.

«Oleme suhelnud Ticovaci müügiloa hoidjaga ning nad on kinnitanud, et nad suudavad katta Eestis vajamineva vaktsiinikoguse, seega vaktsiinita ei tohiks ükski soovija jääda,» lausus Laius.

Ta lisas, et mõlemad turustatavad entsefaliidivaktsiinid on oma omadustelt sarnased. Täiskasvanutele mõeldud vaktsiin maksab Laiuse sõnul praegu apteegis orienteeruvalt 27 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles