Naistearst Ailen Aluri: kas päevade ajal võib seksida? Mis asendis? (1)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees ja naine, misjonäripoos.
Mees ja naine, misjonäripoos. Foto: Anna-Katharina Steinhardt / PantherMedia / Scanpix

Äkki tekib mingi põletik? Äkki on menstruatsiooni ajal seksimine ohtlik? Naistearst Ailen Aluri toob välja, kas ja kuidas sel perioodil vahekorda suhtuda.

«Päevade ajal seksimine keelatud ei ole,» kinnitab Ailen Aluri, Veerenni tervisekeskuses asuva Confido naistearst. See on iga naise enda valik, kas ta soovib päevade ajal seksida või ei, ja samuti, kuidas meespartner suhtub veritsusse».

«Kui on tugeva vereeritusega päevad või väga valulikud, siis tihti eelistab naine sel ajal mitte vahekorras olla», selgitab Aluri. Samas aga võib tänu hormonaalsetele muutustele päevade ajal naisel olla just suurem soov suguelu elada.

Orgasm võib kramplikke kõhuvalusid leevendada. Naistearsti kinnitusel on leitud, et see mõjub organismile niiöelda loodusliku valuvaigistina.

Naised, kellel on probleeme tupe kuivusega, ei vaja sel ajal libesteid, sest veri toimib libesti eest. Doktor Aluri soovitab kindlasti vahekorra ajaks voodisse asetada paksema käteräti, et voodipesu mitte määrida.

Tampoone kasutavad naised peaksid enne vahekorda kindlasti selle tupest eemaldama.

Tema sõnul soovitatakse asenditest misjonäripoosi. Samuti võib vahekorda harrastada dušši all, siis ei pane veritsust nii palju tähele.

«Kindlasti tuleb meeles pidada, et päevade ajal suguelu elamine ei kaitse kuidagi sugulisel teel levivate haiguste eest, näiteks HIVi puhul on risk isegi kõrgem,» paneb naistearst südamele kasutada kas naiste või meeste kondoome.

Rasestuda võib naistearsti kinnitusel mensese viimastel päevadel, eriti need naised, kelle menstruaaltsükkel on lühem. «Selle vastu võib kasutada nii naiste kui meeste kondoome, pessaare».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles