Beebile suitsu andnud ema tabas pahameeletorm

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihti tubakasuitsus viibivad lapsed on ka sagedamini haiged.
Tihti tubakasuitsus viibivad lapsed on ka sagedamini haiged. Foto: PantherMedia / Scanpix / Craig Robinson

Sotsiaalmeedias on kiiresti levima hakanud pilt sigaretti tõmbavast imikust, kelle ema andis enda sõnul lapsele mahvi suitsu vaid naljaviluks.

Foto, millel lapsel suits ees on, tegi tema Hispaaniast pärit ema tegelikult juba 2015. aastal, vahendab Mirror. Siis oli naine 18-aastane ja murelikud inimesed andsid tema teost teada ka ametivõimudele.

Nüüd on pilt Instagrami vahendusel taas ringlusse läinud. Postitus on kiiresti levinud nii Ameerika Ühendriikides kui ka Austraalias ja selle üle on pahameelt avaldanud juba üle tuhande inimese.

Instgrami postitus.
Instgrami postitus. Foto: reddit.com

Kõige rohkem on inimesi ärritanud ema õigustus, et laps võttis ainult ühe mahvi. «Brittnie proovib sigarit, hahahaa. Ja kõigile, keda see solvab: ta võttis sellest vaid ühe mahvi ja peaaegu ei hinganudki seda sisse. See oli naljapildi tegemiseks,» kirjutas ema Instagramis.

Inimesed, keda postitus vihastas, kommenteerisid selle peale, et ema väärkohtleb last ja nad loodavad, et laps võetakse naiselt ära. «Kui selles kodus nähakse seda väikese naljana, siis ei taha ma tõesti teada, mis selles majapidamises veel toimub,» kirjutas üks postitust näinud Redditi kasutaja. «Kui ta on piisavalt loll, et seda teha, siis ma arvan, et ta oli ka piisavalt loll, et raseduse ajal suitsetada. Vaene laps,» kommenteeris üks teine pahane inimene.

Kuigi suitsetamine võib rikkuda ka täiskasvanu tervise, ohustab see lapsi veelgi enam. Veebilehe tubakainfo.ee andmetel mõjutab tubakasuits lapsi kõige enam, sest nende hingamissagedus on suurem ja organism alles kasvamisjärgus. Lastel puuduvad ka loomulikud kaitsemehhanismid nikotiini ja muude tubaka tarvitamisel tekkivate mürkide suhtes, mistõttu võivad mürgised ained jääda nende organismi kauemaks.

Tihti tubakasuitsus viibivad lapsed on ka sagedamini haiged. Neil võib rohkem esineda nina-kõrvakoobaste põletikku, bronhiiti, kopsupõletikku ja kõrvainfektsiooni. Kui lapsel on astma, siis võib see ägeneda. Terviseprobleemid jätkuvad ka täiskasvanueas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles