Kopsusiirdamist ootav Janno Puusepp sai kolme päevaga raviraha kokku

Külli Haav
, terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Puusepp on vabakutseline näitekirjanik ja lavastaja, kes ootab oma haiguse tõttu kopsusiirdamist.
Janno Puusepp on vabakutseline näitekirjanik ja lavastaja, kes ootab oma haiguse tõttu kopsusiirdamist. Foto: Tiina Tasa

Parandamatult haige Janno Puusepp kirjutas presidendile avaliku abipalve, et tema ja teised puudega inimesed on jäänud hätta. Mehe kiri puudutas paljude inimese südant ning täna hommikuks oli Janno Puusepa fondi arvele kogunenud juba 5000 eurot, lisaks annetas lauljatar Siiri Sisask Janno heaks oma maali.

«Ma isegi ei tea, kuidas väljendada kõike seda üllatust, kui ma esimest korda nägin, et selline asi on juhtunud. Ma olen äärmiselt tänulik,» lausus tsüstilise fibroosi pärast hingamisraskustega võitlev Janno Puusepp.

Tema sõnul tuli kõige suurem üllatus ja südantsoojendav abi Siiri Sisaskilt, kes pani tema heaks enampakkumisele oma maali «Mis maa see on».

Vastuseks reedel avaldatud üleskutsele ja abipalvele oli pühapäeva õhtuks vaid kolme päevaga laekunud Janno Puusepa fondi 2000 eurot. Esmaspäeva hommikuks oli summa kasvanud juba 5000 euroni. 

Kuna mees ootab kopsusiirdamist, aga enne tuleb tal korda teha hambad, milleks kulub 3000–4000 eurot, selleks aga vabakutselise lavastaja töötasust ei piisa, palus Puusepp toetust avalikult presidendile adresseeritud abipalvega.

Lisaks laekunud summale ütleb Janno, et tagasiside on olnud positiivne, hooliv ja soe: «Paljud on isiklikult kirjutanud ja soovinud edu.» Alguses oli Janno meedia tähelepanust veidi ehmunud, kuid leiab, et haiguse teadvustamiseks ja aruteluks oli see vajalik.

Tsüstiline fibroos esineb, kui organism ei suuda toota täielikult funktsionaalset valku, mis on seotud higi, seedeensüümide ja lima tootmisega. Ravi sellele puudub ja meditsiiniline abi seisneb haigussümptomite leevendamises.

Vaata ka Janno Puusepa kolme aasta tagust humoorikat ülesastumist TEDx konverentsil, kus ta rääkis depressioonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles