Töötajaid kimbutavad enim õlavöötme- ja seljavalud

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Füsioterapeut Jarko Koort näitab, kuidas peaksid end venitama kontoriinimesed, kes istuvad arvuti taga - käsi tuleks venitada vastupidises suunas kui arvutiga töötades, neid peaks lükkama selja taha.
Füsioterapeut Jarko Koort näitab, kuidas peaksid end venitama kontoriinimesed, kes istuvad arvuti taga - käsi tuleks venitada vastupidises suunas kui arvutiga töötades, neid peaks lükkama selja taha. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kuigi mõne ameti puhul on ülekoormusvigastused ja nendega seotud haigused sagedasemad, oleneb väga palju siiski ka inimesest endast.

«Tegelikult inimesed ei tunneta seda enda vastutust – inimestel on selline tunne, et nad jäävad haigeks, lähevad arsti juurde ja arst ravib nad terveks,» nentis Koort ja rõhutas, et kõik algab inimesest endast. Sageli inimesed aga ei taha tunnistada, et probleem on neil ja endaga tuleb tegeleda. «See on natuke õpitud abitus, minu arvates peaks see vastutus olema inimesel palju suurem».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles