Tasub teada: millised muudatused ootavad ees hambaarsti juurde minejaid (5)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õigel ajal tasub minna hambaarsti juurde.
Õigel ajal tasub minna hambaarsti juurde. Foto: SCANPIX

Alates 1. juulist muutub senine riigi poolt hüvitatav hambaravi kord. Millised muudatused ees ootavad, selgitab sotsiaalministeerium.

  • Uue korra järgi hakatakse hüvitama täiskasvanutele pool kokkulepitud hambaraviteenuste raviarvest, kuid mitte rohkem kui 30 eurot aastas ehk uue korra järgi hüvitab haigekassa poole kõigist kokkulepitud hambaraviteenuste  raviarvetest, mille kogusumma on maksimaalselt 60 eurot aastas.
  • Eakad saavad proteesihüvitisele lisaks tuge ka ravi eest tasumisel.
  • Töövõimetuspensionäride, vanaduspensionäride ja üle 63-aastaste ravikindlustatud isikute hambaravihüvitis suureneb (hetkel hüvitab riik neile hambaravi eest 19,18 eurot).
  • Suureneb rasedate, alla üheaastaste laste emade ja kõrgenenud ravivajadusega inimeste hambaravihüvitis (hetkel hüvitab riik neile hambaravi eest 28,77 eurot).
  • Mõlema sihtgrupi puhul maksab haigekassa kinni 85 protsenti hambaravi esmavajalike teenuste raviarvest, arvestusega, et patsiendile esitatud raviarve või arvete kogusumma ei ületa 100 eurot aastas. See on kuni 85 eurot aastas.
  • Eakatel jääb alles hambaproteesihüvitis 260 eurot kolme aasta peale.
  • Säilivad senised hüved lastele ja vältimatule abile. Haigekassa tasub kõigi alla 19-aastaste kindlustatud isikute hambaravi eest ning ravikindlustatud täiskasvanute vältimatu abi eest. Kindlustuseta isikute vältimatu abi tasutakse riigieelarvest.
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles