Haigele pisipoisile annetati päevaga üle 20 000 euro

Eva-Lotta Kivi
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raske immuunpuudulikkusega kahekuune Arseni vajab elupäästvat operatsiooni Inglismaal.
Raske immuunpuudulikkusega kahekuune Arseni vajab elupäästvat operatsiooni Inglismaal. Foto: Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond

Raske immuunpuudulikkusega Arsenile, kes vajab elupäästvat operatsiooni Inglismaal, annetati päevaga üle 20 000 euro. 

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi kommunikatsioonijuhi Merili Kärneri sõnul on summa, mis kataks kahekuuse pisipoisi transpordi ja tema ema elamiskulud Inglismaal, tänu annetajatele olemas. Ühe päevaga annetati rohkem kui 20 000 eurot. 

«Arseni lugu on inimestele väga korda läinud ning tänase seisuga on pisipoisile vajalik summa koos. Soovime tänada kõiki annetajaid kaasamõtlemise ja kiire reageerimise eest,» sõnas Kärner.

Kuna annetusi on laekunud väga palju, võtab täpse annetussumma kindlaks tegemine lastefondi esindaja sõnul veidi aega: «Me peame sealt teiste projektide tarbeks annetatud summa välja sorteerima.»

Kahekuusel Arsenil on diagnoositud väga raske ja harvaesinev immuunpuudulikkus, mis tähendab seda, et lapse organism ei suuda end kaitsta bakterite, viiruste ja seente eest.

Pisipoisi päästmiseks on vajalik operatsioon Inglismaal. Kuna Arseni seisund on väga keeruline, tuleb ta sinna transportida meditsiinilise eralennukiga, mille eest tasumiseks palus tema pere heade annetajate abi. Ravi saamata ei ela Arseni kauem kui üheaastaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles