Helsingisse võib tulla Euroopa Ravimiameti peakontor

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Panther Media/Scanpix

Soome esitab Helsingi kandidatuuri saamaks Euroopa Ravimiameti peakontoriks.

Soome valitsuse Euroopa Liidu ministrite komisjon otsustas neljapäeval nominerida Helsingi Euroopa Ravimiameti (EMA) võõrustajaks. Soome on üks paljudest liikmesriikidest, kes võistleb agentuuri peakontoriks saamise nimel, kirjutab yle

Euroopa Ravimiameti peakontor, mis annab tööd umbes 900 ametnikule, töötab hetkel Suurbritannias, kuid otsib seoses riigi lahkumisega Euroopa Liidust uut kontorit.

Komitee valis Soome kandidaadiks Helsingi osalt linna heade transpordiühenduste tõttu. Ligipääsetavus on üks kriteerium, mille järgi võõrustavat linna valitakse. See tähendab lennuühendust kõigi Euroopa Liidu pealinnadega, mandritevahelisi lende ja hotellide võimekust mahutada tippkohtumiste külalisi. Samuti peab võõrustavas linnas olema võimalus rahvusvaheliseks ja mitmekeelseks hariduseks agentuuri personaali lastele.

Kuigi Turku ja Kuopio olid samuti ravimiameti võõrustamisest huvitatud, ei olnud kummalgi Helsingiga võrdväärseid rahvusvahelisi transpordivõimalusi.

Taani on võõrustajariigiks saamise nimel teinud kõvasti lobitööd. Soome kampaania aga on aeglustunud kaua kestnud otsustamise pärast, kus peaks asuma Soome Ravimiamet Fimea. Kolmapäeval kinnitas valitsus lõpuks, et Fimea peakontor jääb Kuopiosse.

Otsus uue EMA kontori asukoha kohta tehakse Euroopa Liidu Üldasjade nõukogus suletud hääletusel novembris.

Soome on praegu ühe Euroopa Liidu agentuuri kodulinn. Helsingis asub Euroopa Keemikaaliamet, mis annab tööd 600 inimesele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles