Seitsmene Hanna-Brita loodab hakata teraapiate toel ise kõndima

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanna-Brita hobuse seljas.
Hanna-Brita hobuse seljas. Foto: Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond

Juunist saab seitsmeaastane Hanna-Brita TÜKi Lastefondi toel lisaks ratsutamisteraapiale ka füsio- ja tegevusteraapiat ning eripedagoogi teenust, millesse panustatakse aasta jooksul 3303 eurot.

Tallinna tüdruk Hanna-Brita sündis enneaegsena, mille tagajärjel on ta liitpuudega: tal on lihastoonuse häire koos lihastoonuse langusega ning arengupidurdus, teatas TÜKi Lastefond. Hanna-Brita ei räägi ega kõnni iseseisvalt. Abistamisel suudab jalgadele toetuda ja kõndida.

Oma arengu hoogustamiseks vajab laps erinevaid teraapiaid. Seni on ta kohaliku omavalitsuse ja Lastefondi toel käinud ratsutamisteraapias, mis on talle väga hästi mõjunud.

Alates juunist aga asus fond toetama ka tüdruku füsioteraapiat, tegevusteraapiat ja eripedagoogi teenust, mille tulemusena on Hanna-Brital lootus iseseisvalt kõndima hakata. Fondi panus sellesse on ühe aasta jooksul 3303 eurot.

Lastefondi toetusjuht Eveli Ilves rääkis, et Hanna-Brita ja tema emaga kohtudes saadi aru, et kui panustada teatud perioodil ühe lapse arengusse järjepidevalt suuremas mahus, kaasates erinevaid spetsialiste, on võimalik oluliselt tema ja tegelikult kogu pere elukvaliteeti parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles