Uruguay legaliseeris kanepi

Karin Kivipõld
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uruguays legaliseeritakse kolmapäevast  marihuaana tarvitamine, keelatud on selle manustamine siiski töökohal, avalikes kohtades ja autoroolis.
Uruguays legaliseeritakse kolmapäevast marihuaana tarvitamine, keelatud on selle manustamine siiski töökohal, avalikes kohtades ja autoroolis. Foto: Nils Weymann / PantherMedia / Scanpix

Alates kolmapäevast võib Lõuna-Ameerikas Uruguays marihuaanat ametlikult müüa ja osta riigi kontrollitavates apteekites.

Üks gramm kanepit maksab ühe dollari ja 30 senti ning  see on odavam, kui tänavalt ostes, vahendas ERR. Osta saab siiski vaid kuni 10 grammi nädalas. 

Riigi hinnangul vähendatakse legaalse marihuaana müügiga ebaseadusliku kanepi müügi tulu umbes seitsme miljoni dollari ulatuses aastas.

Uruguays võivad marihuaanat tarvitada vaid kohalikud või välismaalased, kes on riigis viibinud üle aasta ning turistidele see õigus ei laiene.

Loe edas ERRist

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles