Tallinn võtab kanda hooldusravi omaosalustasu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldusgaiglas.
Hooldusgaiglas. Foto: Raigo Pajula

Alates aprillikuust hüvitab Tallinn oma toimetulekuraskustes elanikele riigi poolt


Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on riik kehtestanud statsionaarsetele hooldusravi patsientidele omaosalustasu voodipäeva eest, mis on 15 protsenti hooldusravi
voodipäeva piirhinnast. Haigekassa kehtestas tänavu omaosalustasuks 6 eurot päevas.

«See ei ole toimetulekuraskustes inimestele jõukohane ja neid on ravilolijaist umbes kümnendik. Nende abistamiseks ongi Tallinn pidanud vajalikuks leida raha oma
eelarvest,» ütles Martinson.

Alates 1. aprillist 2011 hüvitatakse abipaketi eelarvest Tallinna linna elanike registris vähemalt aasta olnud ja toimetulekuraskustes olevatele eakatele hooldusravi omaosalustasu kuni 30 voodipäeva eest. Tänavu nähakse selleks ette 47 934 eurot, millest tasutakse 7985 hooldusravipäeva omaosalustasu.

Hooldusravil olnu esitab elukohajärgse linnaosa sotsiaalhoolekande osakonnale haiglas omaosalusena tasutud arve, mis kompenseeritakse kuni 30 ravipäeva ulatuses. Arvestades eakate (65 ja vanemad) inimeste arvu linnaosades, on suurimad eraldised ette nähtud Lasnamäe ja Mustamäe linnaosadele.

Kompensatsiooni taotlemiseks saab kasutada üldist toetuse taotlemise vormi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles