Apteekides napib üht rasestumisvastast vahendit

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuvaring, mis hoiab raseduse ära.
Nuvaring, mis hoiab raseduse ära. Foto: womenshealthmag.com

Rasestumisest hoidumiseks mõeldud ravim Nuvaring on sattunud tarneraskustesse ja seetõttu võib olla keeruline seda praegu apteekidest leida.

Toimetuse poole pöördunud inimesel oli raskusi selle rasestumisvastase vahendi leidmisega. Eile ja üleeile käis ta Tallinna suuremates apteekides ja sai aru, et seal seda ravimit ei olnud. Küll aga anti talle sealt juhtnööre, millistes apteekides Nuvaringi praegu veel leida võib. Samuti sai ta teada, et väidetavalt on ravim olnud tarneraskustes juba paar nädalat.

Ravimiameti müügilubade osakonna juhataja Margit Plakso ütles, et müügiloa hoidja Merck Sharp & Dohme B.V. teatel jõuab Nuvaringi uus partii Eestisse järgmise nädala alguseks. Plakso lisas, et ravim ei pruugi praegu kõigis apteekides müügil olla. Ravimi kättesaadavuse kontrollimiseks soovitab amet konkreetse apteegiga ühendust võtta. Ka võib infot otsida leheküljelt ravimiinfo.ee.

Tuperõngas, mis hoiab eemal raseduse
Tuperõngas, mis hoiab eemal raseduse Foto: Wikimedia Commons

NuvaRing on rasestumisvastane, tupesiseseks kasutamiseks mõeldud rõngas, seisab pakendi infolehel. Tegemist on nn kombineeritud hormonaalse rasestumisvastase vahendiga, sest see vabastab kahte erinevat tüüpi hormooni, etonogestreeli ja etünüülöstradiooli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles