Liikumispuudega Hanna-Liisa saab kõndima aidata joostes

Karin Kivipõld
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augusti keskel toimuval Peetri Jooksul osalemine aitab raske puudega Hanna-Liisale võimaldada füsioteraapiat, mis tüdruku jälle kõndima aitab.
Augusti keskel toimuval Peetri Jooksul osalemine aitab raske puudega Hanna-Liisale võimaldada füsioteraapiat, mis tüdruku jälle kõndima aitab. Foto: Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond

Hanna-Liisa on raske puudega laps, kes vajab operatsioonidest taastumiseks annetajate abi. Iga Peetri jooksul osaleja aitab tüdrukut viie euroga.

Hanna-Liisa sündis seljaajusonga ja vesipeaga ning sai diagnoosiks Arnold-Chiari sündroomi. Tegemist on haruldase geneetilise väärarenguga, mis tähendab, et inimese teatud ajuosad ei ole korrektselt välja arenenud.

Veel aasta tagasi oli laps võimeline ortooside ehk spetsiaalsete jalatugede abil iseseisvalt liikuma. Hiljuti aga vajas ta mõlema põlve ning seljaaju opereerimist, mille tõttu on Hanna-Liisa hetkel ratastoolis. 

Riigi toetusest ei piisa

Et tüdruk oleks pärast operatsioone taas võimeline omal jalul liikuma, on oluline, et ta saaks teatud perioodi jooksul igapäevast füsioteraapiat. Kahjuks ei ole Eesti riik võimeline sellises mahus füsioteraapiat puuetega lastele tagama, mistõttu on lastefond ellu kutsunud projekti «Hanna-Liisa kõndima!», et heade annetajate toel lapsele järjepidevat ja intensiivset füsioteraapiat võimaldada.

Oma panuse sellesse annab heategevusjooksu korraldamisega ka Peetri jooks.

«Kuna Eestis on palju liikumispuudega lapsi, kes ei saa riigilt piisavalt toetust, siis soovisime omalt poolt panustada ja teadvustada spordiringkondades võimalust üheskoos kaasa aidata nende laste ravile. Koostöö lastefondiga on meil juba eelmisest aastast väga hästi sujunud ning soovime üheskoos laste abistamist jätkata ka edaspidi,» ütles Peetri jooksu peakorraldaja Margus Merivälja.

Rada on jõukohane kõigile

Viie kilomeetri pikkune rada on jõukohane kõigile, seda võib läbida nii joostes kui kõndides ja aja saavad kirja kõik osalejad.

Kuni 13. augustini on jooksu osalustasu 25 eurot, alates 14. augustist ning kohapeal tasudes 30 eurot. Iga Apollo kino heategevusjooksul osaleja pealt annab Peetri jooks viis eurot liikumispuudega Hanna-Liisa füsioteraapia toetuseks.

Lisaks Apollo kino heategevusjooksul osalemisele on Sul võimalus Hanna-Liisat aidata helistades lastefondi heategevuslikule telefoninumbrile. Annetatud summa lisatakse telefoniarvele.

Helistades 900 5025 annetad 5 eurot,

helistades 900 5100 annetad 10 eurot,

helistades 900 5500 annetad 50 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles