Autos valesti istumine maksis naisele karjääri ja neli tervet luud

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgu armatuurlaual hoidnud naine sattus õnnetusse, mille tagajärjed mõjutavad teda aastaid hiljemgi. Pilt on illustratiivne.
Jalgu armatuurlaual hoidnud naine sattus õnnetusse, mille tagajärjed mõjutavad teda aastaid hiljemgi. Pilt on illustratiivne. Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Scanpix

Naine sõitis autos eesistmel jalad armatuurlaual ja murdis reie-, pahk-, käe-, ja ninaluu. Nüüd jagab ta lugu oma õnnetusest, et teisi hoiatada.

Gruusiast pärit kolme lapse ema Audra Tatum asetas varem alati jalad autos eesistmel istudes armatuurlauale, vahendab CBS News.

«Mu abikaasa alati hoiatas mind, et ükskord ma murran oma jalaluud,» rääkis Tatum. Ta lisas, et arvas, et jõuab jalad enne õnnetust aegsasti maha tõsta ning ei uskunud, et õnnetus päriselt juhtuda võib.

Õnnetuse tingis ignorantsus

Kaks aastat tagasi sattus naine aga õnnetusse, mis tema suhtumist muutis. Teine auto sõitis autole, milles ta istus, külje pealt sisse ning kõik peale naise pääsesid vaid kriimustustega. «Turvapadi lendas välja ja viskas mu jalad õhku,» ütles ta.

Tatum murdis pahk-, reie-, käe- ja ninaluu. «Kogu mu parem kehapool oli katki minu ignorantsusest tingitult,» lisas ta. «Ma ei ole Superman, ma ei jõudnud jalgu armatuurlaualt maha tõsta,» ütles naine.

Tatumile tehti mitmeid operatsioone ning ta käis nädalaid füsioteraapias. Kulus rohkem kui kuu enne kui ta jälle kõndima hakkas.

Turvapadi lööb põlved silmakoobastesse

Kaks aastat hiljem on naise elu ikka veel õnnetuse tõttu häiritud. «Ma ei saanud jätkata karjääri erakorralises meditsiinis, sest ei suutnud enam patsiente tõsta,» selgitas Tatum. Ta lisas, et ei suuda enam püsti seista üle nelja tunni. «Kui seisan kauem kui neli tundi, olen pisarates,» nentis naine.

Chattanooga päästeamet hoiatas, et turvapadi (airbag) lööb lahti kiirusega 45–100 meetrit sekundis. Jalgade hoidmine armatuurlaual võib päädida sellega, et turvapadi lööb õhuga täitumisel põlved silmakoobastesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles