Soomes avastati sel suvel juba viies leetrite juhtum

Eva-Lotta Kivi
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leetrite vastu vaktsineerimine.
Leetrite vastu vaktsineerimine. Foto: Owen Humphreys/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Meie põhjanaabrite juures on tänavuse suve jooksul diagnoositud leetrid juba viiel korral. Soome tervishoiu- ja heaoluameti (THL) andmetel on kõik juhtumid ühest viirusetüübist. 

Viies ehk kõige hiljutisem juhtum Ida-Soomes Savonlinnas piirkonnas on sama tüvega nagu neli eelmist haigusjuhtumit, kirjutab Yle uudisteportaal. «See on hea uudis, sest see tähendab, et uusi viirusetüüpe piirkonnas ei paista,» kommenteeris Mirkaleena Erkkilä Ida-Savo tervishoiupiirkonnast.

Esimesed leetrite juhtumid leidsid Soomes aset juuni alguses. Esimeseks diagnoositud haigusekandjaks oli itaalia kodanik Ida-Karjala rahvaülikoolist. Mees puutus viirusega suure tõenäosusega kokku enne Itaaliast saabumist.

THLi sõnul ei ole väikesemahuline leetrite epideemiline levik veel ilmselt läbi. 

Umbes 95 protsenti lastest, kes on sündinud Soomes 2014. aastal on on saanud leetrite-mumpsi-punetiste (MMR) vastast vaktsiini. Kui võtta arvesse seda, kui nakkusohtlikud leetrid on, peaks vaktsineeritute hulk olema üle 95 protsendi populatsioonist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles