Kuidas saada säravad küüned?

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õliga masseerimine parandab küünte verevarustust ja jätab need niisutatuks.
Õliga masseerimine parandab küünte verevarustust ja jätab need niisutatuks. Illustratsioon: Robert Przybysz/Panthermedia

Küünte hea tervise jaoks tuleks neid toita nii seestpoolt, võttes vitamiine ja mineraalaineid, kui ka väljast, masseerides ja niisutades. 

Säravate küünte jaoks suurenda oma raua ja kaltsiumitarbimist ning masseeri küüsi oliiviõliga, kirjutab Newindianexpress.

Ka küünte lakkimine teeb küüned elutuks. Hõõru küüsi vähemalt kolm korda nädalas sidruniga, et lakkimisest tulnud kollakast värvusest vabaneda.

Üle päeva võiks küüsi masseerida oliivi- või kookoseõiga, et neid niisutada. Olles järjepidev, taastub küünte sära mõne päevaga. Samuti võib sooja õli jätta küüntele peale ööseks. See pehmendab küünenahku ja niisutab käsi. 

Ilusate küünte jaoks tuleks võtta rohkem raua, kaltsiumi, tsingi ja A, C, D ja E vitamiini toidulisandit, mis on kõik küünte tervise jaoks olulised toitained.

Samuti on valgurikkad toidud küünte tugevuse jaoks olulised, sest koosnevad valgustruktuuridest, keratiinist. Praktiseeri head küünte hügieeni: hoia küüned kuiva ja puhtana ning väldi kemikaale nagu atsetoon. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles