Haruldane Jaapani seenhaigus levib Suurbritannia haiglates

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanist pärit seeninfektsioon levib enamasti just haiglapatsientide vahel.
Jaapanist pärit seeninfektsioon levib enamasti just haiglapatsientide vahel. Illustratsioon: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Viimase kahe kuuga on leitud Suurbritannia haiglates umbes 200 Jaapanist pärit haruldase seenhaiguse juhtumit.

Üle Suurbritannia on leitud vähemalt 55 haiglast rohkem kui 200 patsiendilt haruldast seenhaigust, mis põhjustab ravimiresistentset nakkust, kirjutab Reuters.

Üle veerandi haigusttekitava seene, Candida aurise juhtumitest on põhjustanud sümptomitega infektsioone, mille hulgas 27 patsiendil arenes välja vereringeinfektsioon.

Seen, mis on samuti tuntud Candida aurise nime all, tuvastati esimest korda kaheksa aastat tagasi Jaapanis. See on haruldane ja madala riskiga, kuid seenhaigusel on soodumus levida haiglapatsientide seas.

Enamus juhtumitel ei ole sümptomid avaldunud ega infektsioon välja arenenud. Esimest korda 2009. aastal patsiendi kõrvast eemaldatud Candida aurist seostatakse vereringe ja haavade infektsioonidega.

Esimest korda esines infektsioon Suurbritannias 2013. aastal ning eelmise kuu algusest on 20 haiglat patsiente, kes olid nakatunud C. Aurisega.

Vähemalt 35 teist haiglat on varasemalt patsientidelt seenhaigust leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles