Tualettpotist alla lastud imik jäi elama

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapse tualetis sünnitanud naise väitis, et ei saanud aru, kui see juhtus.
Lapse tualetis sünnitanud naise väitis, et ei saanud aru, kui see juhtus. Illustratsioon: Gelpi José Manuel/Panthemedia

Vastsündinu, kes toodi ilmale tualettpotti, päästeti kahe tunni pärast kanalisatsiooni paagist.

Juhtum leidis aset teisipäeval Sheopuri piirkonnas Madhya Pradeshis Indias, kui naine tõi «enda teadmata» lapse ilmale tualettpotti, vahendab The times of india

Kuna see piirkond on kurikuulus naissoost loodete ja imikute tapmise poolest, uurib politsei praegu, kas beebi lasti tualettpotist alla, põhjusel, et ta oli tüdruk või see juhtus kogemata.

Naine on 28-aastane Sheopur´i Bangrodi küla elanik Papita Gurjar, kes elas umbes 165 kilomeetri kaugusel piirkonna suurimast asulast.

Kui naine tuli tualetist ja kurtis alakõhu valude üle, viis abikaasa Ghanshyam Gurjar ta Vijaypuri haiglasse, uskudes, et naine hakkab sünnitama, ütlesid naise pereliikmed arstidele.

Ta oli oma raseduse lõpus ja oli varem külastanud sama haiglat regulaarseteks arsti kontrollideks. Arstid, kes naise operatsioonisaali viisid, olid üllatunud, kui leidsid, et last polegi enam kõhus.

Kui pereliikmeid küsitleti, ütlesid nad, et naine oli tualetist tulles kaevanud tõsiste kõhuvalude üle ja naise abikaasa arvas, et äkki oli ta juba lapse tualetis sünnitanud.

Sama kahtlustasid arstid ja saatsid otsekohe pere majja kiirabi. Kiirabi juht kuulis maja tualetis lapse karjumist, avas reoveepaagi ja päästis lapse. Laps oli elus, kuid tal olid hingamisraskused, ütles arst.

Laps toodi haiglasse ja pandi vastsündinute intensiivravisse ning on nüüd stabiilses seisundis, ütles arst. Ta lisas, et see oli ime, et laps kaks tundi kanalisatsiooni paagis üle elas.

Kuid arste häiris küsimus, kes lõikas läbi nabanööri peale lapse ilmaletoomist? Seetõttu algatatakse ka politseiuurimine, et välja selgitada, kas tegu oli tahtliku katsega lapsest ilma jääda.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles