Vähidiagnoosi saanud treener: terve välimus ei välista rasket haigust

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eratreener Veness trenni tegemas.
Eratreener Veness trenni tegemas. Foto: Vicky Venessi Facebooki konto

Personaaltreener Vicky Veness püüab murda inimeste arusaama raskelt haige inimese välimusest, postitades endast tervena näiva pildi, mis on tehtud vaid mõned tunnid enne seda, kui ta sai vähidiagnoosi.

30-aastane naine tahab panna oma postitusega inimestele südamele, et tervena paistev, särav välimus ei tähenda, et inimene oleks terve, kui ta tunneb end halvasti. 30-aastane naine tegi allpool oleva pildi samal päeval, kui tal diagnoositi neljanda staadiumi kopsuvähk.

Ta rõhutas, et vähk ei pruugi väljenduda inimese välimuses. Sümptomid võivad olla peidetud ja kaebused esineda aeg-ajalt. Naisel kujunes vähidiagnoosi saamine vaevaliselt. Alguses pidasid arstid seda astmaks ja õige diagnoos pandi alles 18 kuud hiljem.

Veness ei suitseta, ta toitub tervislikult ja teeb regulaarselt trenni. Nii otsustaski naine, et paneb ka teistele südamele, et kui ei tunta end hästi, siis peaks kahtlema kõiges ja otsima vastuseid seni, kuni halva enesetunde põhjus on selgunud ja sellega saab hakata tegelema.

Naisele oli pärast diagnoosi saamist emotsionaalselt väga raske nädal, kuid ta on valmis kasvajaga võitlema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles