Kuidas vältida ebameeldivat higilõhna?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deodoranti tuleb määrida alati puhtale nahale, et vältida bakterite levikut ja ebameeldiva lõhna teket.
Deodoranti tuleb määrida alati puhtale nahale, et vältida bakterite levikut ja ebameeldiva lõhna teket. Foto: Konstantin Yolshin / Panther Media / Scanpix

Higistamine on elus püsimiseks vajalik funktsioon, mis jahutab keha. Ebameeldiv lõhn tekib kokkupuutel kehal olevate bakteritega. 

Soojas keskkonnas ja füüsiliselt aktiivsete tegevuste käigus toodab keha liitreid higi, kirjutab terviseuudiste kanal DW Health oma sotsiaalmeediakontol. 

Higi ise ei lehka.  Ebameeldiv lõhn tekib, sest nahal olevad bakterid hakkavad higi hävitama. 

Ebameeldivat lõhna aitab ennetada kaenlaaluste raseerimine, mis muudab paljunemise bakteritele ebasoodsaks. Samuti tuleks kasutada deodorante, mille koostises leiduvad antibakteriaalsed ained, mis ei laste bakteritel levida.

Deodoranti pihusta või määri alati puhtale nahale.

Vältida võib ka toite, mis võivad ebameeldivat lõhna tekitada, nagu sibul, küüslauk, kohv, alkohol ja vürtsikad teed. Regulaarselt tasub juua salveiteed, mis vähendab üleliigse higi tootmist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles