10-aastane poiss aitas emal sünnitada ja päästis beebi elu

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodus sünnitanud ema laps on terve ja sünnitamisel abiks olnud vanem poeg ema ja arstide arvates kangelane. Foto on illustratiivne.
Kodus sünnitanud ema laps on terve ja sünnitamisel abiks olnud vanem poeg ema ja arstide arvates kangelane. Foto on illustratiivne. Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Scanpix

Jalad ees sündinud lapse aitas ilmale tuua sünnitava ema 10-aastane poeg, kes aitas beebil ka hingama hakata.

10-aastase poisi ema Ashley Moreau oli 34 nädalat rase, kui tema veed tulid ära tualetti kasutades, mistõttu naine ei saanud aru, et sünnitus oli alanud, vahendab Fox news

Teada saades, et ema hakkab sünnitama, jooksis poeg Jayden Fontenot kõrvalmajas elava vanaema juurde, kes helistas kiirabisse. Siis naasis poeg ema juurde.

Ema Ashley Moreau rääkis, et kui poiss tema juurde tagasi jõudis ütles ta «Okei, ema, lihtsalt ütle mulle, mis ma tegema pean.». «Ta polnud ehmunud, vaid rahulik ja julge,» lisas Moreau. Ta ütles, et järgmiseks sõnas ta pojale: «Okei, ma ütlen sulle, mida sa tegema pead. Beebi tuleb välja saada nii kiiresti kui võimalik, sest ta on tagurpidi ja võib lämbuda.»

Seejärel tõmbas Fontenot õrnalt beebi välja teda jalgadest hoides. Ta märkas, et beebi ei hinga. Poiss jooksis kööki ja tõi nina aspiraatori, millega beebi ninakäigud puhastas.

«Ma isegi ei mõelnud, ma olin üllatunud,» ütles poiss. «Ma ei saanud aru, mis oli juhtunud,» kommenteeris ta toimunut ja enda tegevust.

Kui parameedikud kohale jõudsid, viisid nad ema ja vastsündinu haiglasse. Arstide sõnul oli Fontenot tegutsemine elupäästev. 

«Ma olen tema üle nii uhke,» ütles poisi ema. «Ta on julge ja tugev ning minu kangelane,» lisas ta.

Fontenoti väikevend sai nimeks Dax ja saab paari päeva pärast haiglast koju. Poisi teo märkis ära ka Louisiana linnapea nimetades 11. augusti Jayden Fontenoti päevaks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles