Kortermaja inimesed ei soovi kiirabi oma naabriks (6)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERHi Kiirabikeskuse juhataja Arkadi Popovi kinnitusel ilma suure vajaduseta sireeni ei kasuta.
PERHi Kiirabikeskuse juhataja Arkadi Popovi kinnitusel ilma suure vajaduseta sireeni ei kasuta. Foto: Erik Prozes

Haapsalu kiirabi kolib kohalikust haiglast kesklinna (Posti 37), kuid lähedal asuva kortermaja inimestele see ei meeldi.

Kiirabi tulekust olid häiritud Haapsalu Posti 39 (veetorn) korteriühistu elanikud, kes kardavad, et  väljakutsele sõitvad autod tekitavad lärmi ja vingu, kirjutab Lääne Elu. Ka ei olnud ühistu nõus, et kiirabiautod sõidavad välja nende parkla, st Niine tänava kaudu.

Läänemaa kaht kiirabibrigaadi majandava Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) kiirabikeskuse juhataja dr Arkadi Popovi sõnul lubas üürileandja teha väikese lisatee parkimisala ja Posti tänava vahele, et autod saaksid maja kõrvalt otse Posti tänavale sõita.

Sireenide ja muu võimaliku häirimise kohta ütles Popov, et sireeni ja vilkureid kasutatakse ainult kahe kõige kõrgema astme väljakutse korral, koodnimedega Delta ja Charlie.

«Öösel me enamasti kohe alguses sireeni ei kasuta, see tuleb kõne alla vaid erijuhul,» kinnitas Popov. «See on siis, kui keegi on väga suures ohus.»

Pikemalt loe Lääne Elust.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles