Põhja-Ameerika päikesevarjutuse ajal said inimesed hakkama mõtlematu teoga (1)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesevarjutus
Päikesevarjutus Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

USA Virgina haiglad pidid peale täielikku päikesevarjutust ravima inimesi, kes olid endale päikesekreemi silmamunadele määrinud.

Virginia arstid teatasid, et on pidanud ravima patsiente, kes kaebavad päikesekreemist ärritunud silmade üle, kirjutab The Sun

Põhja-Ameerika päikesevarjutus jättis eelmisel esmaspäeval 14 osariiki korraks pimedusse, kui kuu möödus Maast, blokeerides päikesest tuleva valguse. Miljonid ameeriklased kogunesid seda vaatama, kasutades spetsiaalset silmade kaitset, mis eredal valgusel ei lasknud otse silma paista.

Kuigi Ameerika president Donald Trumpi nähti varjutust ilma kaitseprillideta vaatamas, ei pidanud Virginia meedikud kedagi otse päikesesse vaatamise pärast ravima. Küll aga pidid nad hoolt kandma inimeste eest, kelle silmad valutasid, sest nad olid päikesekreemi kandnud otse silmamunadele.

Mõtlematu otsus panna päikesekreemi silma, arvates, et siis võib otse päikesesse vaadata, võib põhjustada nägemise hägunemist.

Üks Virginia haigla õde ütles, et silmamunadele päikesekreemi määrinud inimesed kaebasid valu üle silmade ja nad saadeti silmaarsti juurde. Ta lisas, et otse päikesesse vaatamine võib silma võrkkestale püsiva kahjustuse põhjustada juba mõne sekundiga. Sümptomiteks võivad olla tumedad täpid silme ees ja nägemise hägustumine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles