Idee: anda inimestele teada, palju nende ravimine maksis

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Raigo Pajula

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on võimalik, et inimestele hakatakse avalikustama nende ravijuhu maksumus.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles Kuku raadio saates «Ärataja», et Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) hinnangud ja soovitused Eesti tervishoiusüsteemile polnud üllatavad, sest süsteemi kitsaskohad on teada.

Pevkur märkis, et elanikkonna vananemine toob kaasa lisaraha vajaduse ja kindlasti on võimalik tervishoiusüsteemi efektiivsemaks muuta.

Ministri sõnul on Eesti haigekassasüsteemi maailmas kiidetud, kuid kindlasti tuleb vaadata, kuidas saaks muuta paremaks inimeste teenindamist.

Võimalik on näiteks haigekassa juurde lisafondi loomine, kuhu saaksid inimesed täiendavalt kindlustusmakseid koguda, mida saab vajadusel nende inimeste ravimisel kasutada.

Üks idee on Pevkuri sõnul sees ka koalitsioonileppes - nimelt tahetakse inimesele avalikustama hakata tema ravijuhu maksumust.

Pevkuri hinnangul on haiglavõrku aastatega kõvasti ratsionaliseeritud. Pevkur märkis veel, et kevadine rahandusministeeriumi majandusprognoos näitab paremat maksulaekumist, mis lubab ka tervishoiule lisaraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles