9 lõbusat spordiala, mida tehes põletad enim kaloreid (1)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rulluisutamisega põletad palju kaloreid, ent ei kurna ennast liigselt.
Rulluisutamisega põletad palju kaloreid, ent ei kurna ennast liigselt. Foto: Panthermedia / Wavebreakmedia ltd

Meelepärase trenni valib küll igaüks sõltuvalt oma soovidest, ent mõne spordialaga saab kulutada rohkem kaloreid kui teisega.

Treeningu puhul kehtib reegel, et mida aktiivsem ja kiirem liikumine toimub, seda enam kulutab keha sellega ka energiat, vahendab Business Insider. Suuresti sõltub kulutatud kilokalorite hulk küll sellest, kui palju inimene kaalub, kui kiiresti liigub ning millise vahemaa läbib, ent võib öelda, et enim kulutad energiat joostes. Sealjuures mida kiiremini, seda parem. Kui on soov sportides ja tervislikult toitudes kaalu langetada, võiks eelistada järgmisi sportlikke tegevusi.

Rulluisutamine. 70 kilo kaaluv keskmine naine põletab rulluisutades tunnis umbes 550 kalorit, 90 kilo kaaluv mees aga keskmiselt 680 kalorit. Kui kiirus on aga suurem, vahemaa pikem ja liigutused hoogsamad, võib kaloreid kuluda veelgi enam.

Korvpall. Korvpalli mängides kulutab 70-kilone naine tunnis umbes 580 kalorit, 90-kilone mees kuni 720 kalorit. Korvpall on väga aktiivne mäng, mis kaasab paljusid lihaseid ning on seetõttu kehale väga hea.

Foto:
Foto: Foto: Panthermedia/ Craig Robinson

Tennis. Kaaslasega üks-ühele tennist mängides kulutab naine tunnis umbes 590 kalorit, mees aga 730. Tennisepalli tagaajamine võtab parajalt võhmale ning mõjub väga korraliku trennina.

Foto:
Foto: Foto: Panthermedia / Craig Robinson

Jooksmine kiirusega 8 km/h. Selle kiirusega jookseb pigem algaja jooksja või taastusjooksu tegev jooksja, ent niiviisi tund aega lipates kulutab 70-kilone naine sellega umbes 600 kalorit, 90-kilone mees umbes 750 kalorit.

Trepijooks. Tund aega trepijooksu võib olla küll tülikam kui maastikujooks, ent pingutus on sel puhul suurem ning samamoodi ka kalorikulu – naise puhul umbes 650 kalorit ning mehel 820 kalorit.

Foto:
Foto: Foto: Panthermedia/ Raphael Daniaud

Aktiivne ujumine. Kui naine veedab terve tunni jõuliselt ja pidevalt ujudes, kulutab keha sellega 715 kalorit, mehe puhul isegi kuni 900 kalorit.

Taekwondo. Kuna tegu on väga intensiivse võitluskunstiga, kulutab naine sellega tunnis umbes 750 kalorit, mees aga 940 kalorit. Sama kehtib karate, jujitsu ja muude aktiivsete võitluskunstide puhul.

Võitluskunstid. Foto:
Võitluskunstid. Foto: Foto: Panthermedia / emmanuelle bonzami

Hüppenööriga hüppamine. Mõõdukas tempos hüppenööriga hüpates kulutab naine tunnis 860 kalorit, mehe kalorikulu võib ulatuda 1000 kalorini.

Jooksmine kiirusega 13 km/h. Kiire jooks ja pikem vahemaa tagavad kindlasti selle, et hoiad oma lihased töös ning kulutad ohtralt energiat. Naine kulutab sellega umbes 860 kalorit ning mees üle tuhande kalori tunnis. Kuigi lihased vajavad liikumist, on oluline neid ka pärast väsitavat jooksu venitada ning mitte unustada tervislikku toitu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles