Asjatult EMOsse pöördujad: selg oli must ja sõbrad saatsid saunast kontrolli

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM11:MEDITSIIN:TALLINN, EESTI,27APR11.
Erakorralise meditsiini osakond, P
TLNPM11:MEDITSIIN:TALLINN, EESTI,27APR11. Erakorralise meditsiini osakond, P Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Kolmandik Põhja-Eesti regionaalhaigla EMOsse pöördujatest ei vaja tegelikult erakorralist abi, vaid peaksid pöörduma oma perearsti poole, rääkis haigla EMO õde Aivo Loigom.

Tema sõnul puudub patsientidel teadlikkus, et kui perearst puhkab, siis peab tal olema asendaja, kirjutab regionaalhaigla ajakiri. «Seega on küllalt ka neid pöördujaid, kes väidavad, et perearst puhkab ning temalt abi saada pole võimalik,» ütles Loigom.

Arusaamatute ja tühiste pöördumistena toob õde välja näiteks olukorra, kus perearst suunas patsiendi EMOsse haiguslehte pikendama. Samuti tuldi regionaalhaigla EMO-sse seepärast, et selg oli must ja sõbrad saunast saatsid inimese EMOsse kontrolli. Tegelikult oli aga lihtsalt särk värvi andnud. Ka on tuldud EMOsse puuki eemaldama lootuses teada saada, kas puuk kannab mõnda haigust.

Loigomi sõnul nõuab inimesele asjatu visiidi selgitamine ja tema tagasisaatmine süvenemist ning kannatlikkust. «Osa probleeme on keelelised,» lisas ta.

Õe sõnul tuleb EMOs ette olukordi, kus inimesed ei jõua oodata, kuna järjekord on pikk. «Väga kannatamatud on vägijookide tarbimise tundemärkidega inimesed,» lausus Loigom. Tema sõnul laekub aasta lõikes päevas umbes neli-viis inimest, kes ei suuda ära oodata arsti vastuvõttu või uuringute ja analüüside vastuseid.

Loe pikemalt regionaalhaigla ajakirjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles