Toidu- ja trenninipid, mida jälgib lauljanna Taylor Swift

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taylor Swift.
Taylor Swift. Foto: SUZANNE CORDEIRO/AFP

Suurepärases vormis laulja Taylor Swift võtab tervislikku toitumist ja regulaarset treeningut tõsiselt, püüdes need mahutada oma niigi kiiresse igapäeva.

Swift ei harrasta mingeid imetrikke, et end vormis hoida, kirjutab portaal CheatSheet. Pigem püüab naine tarbida igapäevaselt hulga vett, teha piisavalt trenni ning jälgida, mida suhu pistab – nii lihtne see ongi.

Tervis ennekõike

Laulja püüab teha iga päeva või paari järel tubli treeningu, et seejärel jätta endale ka puhkeaega. Seejuures järgib naine oma sisetunnet – kui ühel nädalal on ta küll olnud produktiivne, kuid tervis on jäänud natuke sinnapaika, teeb ta sellekohased muudatused järgmisesse nädalasse. Lisaks propageerib ta seda, et inimesed ei unustaks vett juua, vaid püsiks säilitaks oma veevarusid.

Ta hoiab end pidevalt liikumises

Kui muud trenni pole aega teha, siis jookseb Swift päevas tunnikese jooksulindil ning kuulab sinna juurde oma lemmikmuusikat. Tunnike higistamist ja oma mõtete analüüsimist aitab pea selgena hoida.

Ta alustab päeva kopsaka hommikusöögiga

Üks tervisliku toitumise võti on mitmekülgne hommikusöök ning sellest peab noor naine rõõmuga kinni. Tema külmikust võib sageli leida delikatess-singi, parmesani juustu ja munad, mida ta serveerib tatrajahust pannkookide juurde. Kui kõrvale võtta veel klaas apelsinimahla, saab sellest hommikusöögist mõnusa koguse nii valke, rasvu kui ka süsivesikuid, mis ei lase näljal niipea tekkida.

Ta ei keela endale lemmiktoite

Swift on öelnud, et esmaspäevast reedeni jälgib ta tervislikku ja mitmekülgset toitumist, ent nädalavahetusel lubab endale vahel ka juustuburgeri, jäätisekokteili või mõne maitsva küpsetise. Selline patutoidukord ei tee midagi halba, kui säilitada enamvähem oma tavapärane kaloraaž või minna väikse patustamise järgselt taas tervislikku rada mööda edasi. Nii väheneb ka tõenäosus suureks ja lõputuks söömasööstuks, kui lubada endale aegajalt oma lemmiktoitu.

Ta otsib tervislikke alternatiive

Swift kuulub suurte Starbucksi fännide sekka. Paraku on Starbucksi kohviku kõige kreemjamad ja maitsvamad joogid üldjuhul ka kõige kaloririkkamad. Seepärast hoiab naine nädala sees end tagasi ning tarbib pigem vähese piimaga ja ilma suhkruta kohvi, nädalavahetusel otsustab aga kõrvitsavürtsiga late kasuks.

Toitumisnõustajad toetavad teda

Kuna tegu on paljude laste ja noorte eeskujuga, tuleb Swiftil ka mõnevõrra oma mainet hoida. Tema toitumisnõustaja Elisabetta Politi märgib, et lauljal pole kindlasti vaja kaalu kaotada, vaid säilitada tervislik kehakaal ning samasugune suhtumine toitu. Seepärast on oluline meeles pidada nii noortel kui vanadel, kuulsatel kui ka tavainimestel, et toit on sõber, mitte vaenlane. See suhtumine aitab vältida võimalust, et isik hakkaks oma keha vihkama ning süüdistaks selles toitu ja püüaks end näljutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles