Akrobaat Vello Vaheri käes beebi lausa lendab

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elukutseline akrobaat Vello Vaher koos lapselaps Maruga. Elukutselise akrobaadi jaoks on beebidega trikid läbiproovitud ja ohutud.
Elukutseline akrobaat Vello Vaher koos lapselaps Maruga. Elukutselise akrobaadi jaoks on beebidega trikid läbiproovitud ja ohutud. Illustratsioon: Erakogu

Nii vanemale kui ka lapsele lõbu pakkuv beebivõimlemine aitab arendada lapse tasakaalumeelt, julgust ja enesekindlust. Professionaal Vello Vaheri juhendamisel teevad vanemad koos beebidega trikke, mida füsioterapeudid ei soovita üksi kodus järele proovida.

Akrobaat Vaher on oma beebivõimlemise kava läbi proovinud kõigi oma viie lapse peal. Fysiopai füsioterapeudi Monika Rätsepsoo arvates on sellised beebide treeningud peale füüsilise trenni ka sotsiaalse iseloomuga ning hea võimalus lapsega kodust välja saada.

«On harjutusi, kus laps peab haarama pöidlast või mõnest näpust, on jalgade riputused, kus laps on pea alaspidi, tasakaaluharjutused, kus laps seisab käe peal, kõhu- ja seljalihaste harjutused, kus laps haarab jalgadega ümber vöö ja liigutab ennast üles ja alla,» loetles Vello Vaher lapse treenimise võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles