Tragöödia: Kuressaare haiglas sünnitusel lapse kaotanud pere näeb süüd arstidel (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imik. Pilt on illustratiivne.
Imik. Pilt on illustratiivne. Foto: Andres Haabu / Postimees

Neljapäeval ja reedel leidis Kuressaare haiglas aset tragöödia: sünnitama läinud noor naine kaotas sünnitusel lapse, kuna haigla töötajate vahetuse tõttu tekkis infosulg.

Kogu pere on sügavas leinas ja lapse kaotanud naise isa andis lubaduse, et nii ta seda asja kindlasti ei jäta, kirjutab ajaleht Meie Maa.

Kui naine neljapäeva hommikul haiglasse läks, olid selle vahetuse haigla töötajad isa sõnul väga abivalmid, kontrollisid kõike põhjalikult ja olid valmis samal õhtul tegema protseduurid sünnituse käigu kiirendamiseks, aga sünnitus jäi ajale jalgu. Uue vahetuse töötajad olukorraga väidetavalt nii hästi kursis ei olnud, sünnitajale tehti öösel valuvaigistav süst ja saadeti magama.

Reede hommikul kella kuue paiku ei suutnud naist kontrollinud haigla töötaja ligi poole tunni jooksul leida toonuseid ega lapse südamelööke. Alles seejärel võeti ühendust arstiga, kes kodus magas. Keisrilõige lapse elu paraku ei päästnud.

Loe pikemalt Meie Maast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles