Ülikool ja arstid soovivad peremeditsiini residentuuri pikendamist

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst.
Perearst. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu ülikool ja perearstid soovivad peremeditsiini residentuuri pikendamist praeguse kolme aasta asemel vähemalt nelja aastani, sest kolmeaastane residentuur ei ole perearstide sõnul piisav kõikide vajalike oskuste omandamiseks.

Soomes kestab peremeditsiini residentuur kuus aastat, Eestis aga vaid kolm aastat ja kuigi selline korraldus vastab küll Euroopa Liidu kehtestatud miinimumnõuetele, ei ole see perearstidele vajalike oskuste omandamiseks kaugeltki piisav, vahendas ERRi uudisteportaal.

Tartu ülikooli peremeditsiini ja rahvatervishoiu kliiniku juhataja Ruth Kalda selgitas, et praegu jääb peremeditsiini õppest välja taastusravi, ja samuti puudub täiesti silmahaigustealane väljaõpe. «On palju teisi asju ka ja rohkem tahaks ikkagi süvendatult saada õppida asju, mis on vajalikud,» lisas Kalda.

Tartu ülikool on korduvalt taotlenud peremeditsiini residentuuri pikendamist vähemalt neljale aastale, kuid see tähendaks riigile vähemalt mõnemiljonilist lisakulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles