Verekeskus kutsub doonoreid moodustama verekondi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonor verd loovutamas.
Doonor verd loovutamas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

PERHi verekeskus käivitab oktoobrist verekonna projekti ja kutsub inimesi, kelle üheks ühiseks eesmärgiks on verd loovutades abivajajaid aidata moodustama oma verekonda, sest koos aitame rohkem!

Verekond on grupp ehk seltsing veredoonoreid, kes loovutavad verd koos, tehes sellest ühise ettevõtmise ja heateo. Oma verekonda võib leida liikmeid pere ja sõprade seast, töölt, koolist, huviringist, sporditrennist, laulukoorist ja mujalt. Verekonna liikmete arv ei ole piiratud.

«Meil on toredaid kogemusi, kus tullakse töökollektiivide, seltside või sõpruskondadega ühiselt verd loovutama. Neil kordadel on meie verekeskus alati rõõmsat siginat-saginat täis ning oleme inimestel saanud tagasisidet, et koos on hulga toredam ning ka julgustavam verd andmas käia,» rääkis PERHi verekeskuse juhataja dr Riin Kullaste. Need kogemused andsidki tõuke käivitada verekonna projekt, et rohkem inimesi käiks ühiselt head tegemas.

Dr Kullaste sõnul annab verekonnana tegutsemine lisaks hea võimaluse toetada neid, kes üksinda tulla ei tihka. «Pealegi – ühiselt jagatud rõõm aitamisest on mitmekordne. Inimesed, kes ka muidu üksteise seltsi hindavad, leiavad uue koosolemise vormi, millest sünnib midagi palju enamat,» lisas ta.

Lisaks sõpruskondadele ja peredele pooldab verekeskus igati, kui verekonna moodustavad ühe asutuse töötajad, sest seegi on ettevõttele positiivseks reklaamiks ning näitab nende sotsiaalset vastutustundlikkust. Samuti võib verekondi ühes asutuses olla mitu.

Kui mõte ühiselt verd loovutada Sind kõnetab, siis tegutse järgmiselt:

  • Leia oma verekonda liikmeid pere ja sõprade seast, töölt, koolist, huviringist jm.
  • Pange oma verekonnale nimi.
  • Registreerige verekond verekeskuses täites elektroonilise registreerimisvormi, kirjutades verekeskus@regionaalhaigla.ee või helistades telefonile 617 3002.
  • Esindage entusiastlikult oma verekonda ja käige regulaarselt verd loovutamas verekeskuses (Ädala 2) ja DoonoriFoorumis (Narva mnt 5) ning jagage seda sotsiaalmeedias #verekond.

Kord aastas teeb verekeskus kokkuvõtted ning autasustab usinamaid verekondi. Rohkem infot leiab verekeskuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles